Rapkolikk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rapkolikk

Rap, break dans, graffiti, battle

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Hayki Röportajı

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin

Hayki Röportajı Empty
MesajKonu: Hayki Röportajı   Hayki Röportajı Icon_minitimeSalı Şub. 24, 2009 5:18 pm

PsmstLoRd : Selamlar Hayki ,
Klasik olarak kendinizi tanıtın demiyeceğim çünkü Türkçe Rapin kaliteli mclerinden birisiniz,Başarılı çalışmalarınızdan isminizi duymayan yoktur diye düşünüyorum.Türkçe Rapin şimdi ve gelecek günlerde Rap'i tattıracağı isimlerden biri olarak yer alıyorsunuz.

(İhtilal Records) Hayki : 14 nisan 1983 istanbul doğumluyum.Rap müziğe ilgim 1995 yılında başladı diyebilirim o dönemlerde bu işi türkçe olrak yapan cartel ve daha sonrasında birçok yabancı isimle sevdim rap müziği.Uzun süren bir dinleme sürecinden sonra bu işi yapabileceğime inanıp kendi kendime kayıtlar almaya başladım.İlk kaydımı 2000 yılında aldım ve daha sonra birkaç demo daha kaydedip içlerinden iyi olduklarını düşündüğüm 4 parçayı bu müziği takip eden arkadaşlarımla paylaştım.İlk gelen tepkiler açıkçası beni sevindirmişti derken çalışmalarıma devam ettim ve daha sonrasında her türk genci gibi vatani görevimi severek ve gurula yerine getirdim,aradaki 1,5 senelik boşluk beni pekte etkilememişti.Geldikten sonra 2004 yılında kaplan ve garezle birlikte İhtilal adlı grubu kurduk grupla birlite 3 ve Kraliçe(Yas) ile ortak 1 olmak üzere toplam 4 albüm yaptık birçok projede albümde konserde vs. yer edindim.Şimdiki dönem ve ilerisi için aklımda bir çok proje yer alıyor şu sıralar bunları hayata geçirme çabası içerisindeyim ve biz ürettikçe dinleyicilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

PsmstLoRd : Birçok proje ve çalışmalar içinde bulundunuz ,geçmişteki çalışmalarınız gayet başarılı , bu başarıyı var eden yaşam tarzınız mı ?

(İhtilal Records) Hayki :Sanırım bu müziği sevmemdir en büyük etken yani benim için bu bir yaşam tarzından çok sanattır aslında sadece rap müziği değil müziği dinlmeyi üretmeyi seven bir insan olarak benim ne yediğim,ne içtiğim,nerelerde takıldığım,nasıl giyindiğim,neler izleyip okuduğum önemli değil önemli olan kendim olup bu işi yapabilmem ve yüreğimdekileri,düşüncelerimi kağıda dökebilmem.

PsmstLoRd : 2000 yılından bugüne aktif olarak rap yapmaya başladınız.O yıldan buzamana hayatınızda neler değişti neler aynı kaldı?

(İhtilal Records) Hayki :Hiç birşey aynı kalmadı kişiliğim dışında.Herşey değişti diyebilirim buna rapimde dahil sürekli kendimi geliştirdim öğrendim dinledim ürettim.Hayatıma fazlasıyla insan girdi çok güzel dostlarım oldu bir o kadarda düşmanım,yaptğım müzik beni bir çok yere ...ürdü görmediğim yerleri gördüm tanımadığım insanlarla tanıştım kısacası değişen o kadar çok şey varki anlatmakla bitmez.

PsmstLoRd : Yaşamımız içinde Rap tadında bir müzik dalı ortaya çıkmış bu konuda görüşleriniz nelerdir ?

(İhtilal Records) Hayki :Doğduğumda rap müzik yoktu,vardıda ben onu keşfedecek yaşta değildimama şimdi bununda keşfinde ve keyifindeyim.Hayatımın tuzu biberi diyebilirim.Dediğim gibi yazmak üretmek bunlar bana göre şeyler,bunlar sanat ve ben bir rapçi değil bir sanatçı olmak isterim insnaların gözünde.

PsmstLoRd : Kendinizle ilgili uzun vadeli düşünceleriniz neler ? Örneğin bundan 10-15 sene sonra nasıl bir Hayki göreceğiz ?

(İhtilal Records) Hayki :Bundan 10 15 sene sonrasını hiç kimse tahmin edemez aslında,bugün ölebilirim.Çok uzun vadeli planlar kurmamak gerekama tabiki bende her insan evladı gibi hayaller kurup planlar yapmıyor değlim.Planlarımın arasında evlenip çoluk çocuk sahibi olmak ve en önemlisi severek yaptığım bu işi meslek edinip bundan ekmek yemek.Bir çok şey var aslında ama büyük konuşup şunları bunları yapacağım demek olmaz hayat insanı nereye sürükler bilinmez...

PsmstLoRd : Hayki Rap yapmasaydı yapacağı başka ne olabilirdi ?

(İhtilal Records) Hayki :Rap müziği keşfetmeye adardı heralde kendini çünkü ben böyle hissediyorum.Ama birileri Haykiden önce davranmışlar onlarada burdan sonsuz saygılarımı sunuyorum ve bizede bu işi devam ettirmek kalmış...

PsmstLoRd : Türkçe Rapte yaptığınız featler dışında yurtdışında bu işi yapanlarla çalışmayı düşündünüz mü ?

(İhtilal Records) Hayki :Tabiki düşündüm.Yurt dışında bu işi uslubuna göre yapan o kadar çok türk ve yabancı isim varki birçoğuyla çalışmayı isterim.Şimdiye kadar TÜRKİYE dışında bir tek bu işi Fransızca yapan Saladin arkadaşımla çalıştım ama ileriye dönük planlarım ve çalışmalarım olacak ALLAH izin verirse...

PsmstLoRd : Bandrollü albüm çıkarmayı düşünmüyor musunuz ?

(İhtilal Records) Hayki :Evet düşünüyorum ama bunun için biraz daha zaman var sanırım çünkü underground'da bu işin temelini oturtmadan yukarıya çıkan ve insanlara rapi yanlış empoze eden o kadar çok insan olduki onlar gibi olmak istemiyorum.

PsmstLoRd : Albümlerinizi dinleyenlerde hangi ruh halinin oluşmasını isterdiniz ?

(İhtilal Records) Hayki :Müzik aşkı.

PsmstLoRd : Mcler arasında yapılan featlerin birbirlerine destekleri oluyordur muhakkak , peki Türkçe Rap açısından artısı eksisi sizce ne olabilir ?

(İhtilal Records) Hayki :Artısıda eksiside çok aslında yani overground piyasasında bulunan isimlerin yeraltında işini sağlam yapan insanlara destek vermesi beni çok mutlu ediyor.Ama gel gelelim o kadar çok rap yapan insan oluştuki akılalmaz bi hal aldı artık.İlk kaydında bizimle düet yapmak isteyen arkadaşlarımız oluyor mesela onlara derdimizi anlatamıyoruz,kötü tepkilerle karşılaşıp yanlış anlaşılıyoruz.Onlara biraz emek vermelerini daha güzel işler çıkartmalarını anlattığımız zaman bizi farklı tanıyorlar ama bu bir gerçek herkez sevdiği insanla onu dinlemek yerine birlikte parça yapmak istiyor ve ortaya tatısz tuzsuz işler çıkıyor buda benim canımı çok sıkıyor açıkçası.

PsmstLoRd : Çok özel olucak ama yinede sorayım (yanıt vermeyebilirsiniz) rap dışında YaS ablayla aşk durumları nasıl gidiyor?

(İhtilal Records) Hayki :Herşey çok güzel,onunla olmak,onunla yaşamak,onunla çalışmak...Benim için çok özel bir insan Damla ve her zaman öyle kalacak.Aşığım ona yani daha ötesi yok sanırım

PsmstLoRd : Röportajın yanısıra tanıştığıma memnun oldum.Biraz heycan oldukça da haz duydum.Röportaja zaman ayırdığınız için Teşekkür ederim.

(İhtilal Records) Hayki : Ben bana böyle bir imkan sunduğunuz ve size kendimi anlatabilmemi sağladığınız için teşekkür ederim.İlerki dönemlerde tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın ve raple kalın...
http://rapkolikk.yetkinforum.com

Hayki Röportajı
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ** hayki ft yas - Şşş! **
» hayki ft tepki
» Hayki Biyografi
» ** Hayki - 21. Şarkı **
» HaYki & Yas - Laylaylay