Size TAG seçimi hakkında biraz biLgi vermek istiyorum Elimden geldiğince…
Öncelikle TAGınız 3,4,5 harfLi bir şey olsun .
2 harfLi de olabilir.O zaman semboL şeklinde bir TAG atarsınız ya da sonuna “one” , “two” gibi ekLer getirirsiniz..
-Nedir Bu “One” merakı her yerde görüyorum?
Arkadaşlar “One” , “1” gibi eklemeyi yapan arkadaşlar genellikle bir crew içersinde bulunmayan writerlardır.Çünkü graffiti terimlerinde “one” diye bir keLime vardır.Açıklamasına bakarsınız görürsünüz.Bir crewi olmayan arkadaşlar bu eki getirebilir.Daha estetik duracaksa.
Bazıları ise “two” yapar 2 kişiLik crewi olanlar ya da sırf iş olsun diye ya da 2 sayısının bir hatırası vardır diye vs. Yani Bir terim anlamı yok Graffitide.Bunu açıklama gereği duydum (:
TAG ‘ ı graffitinin bir alt böLümü olarak düşünün ve bu yüzden önem verin.Sketchleriniz , wall çalışmaLarınız çok kötü olsa bile TAG da kendinizi geLiştirirseniz Duvarlara en azından çok güzel bir şekilde böyLe iz bırakabilirsiniz.Zamanla diğerlerini geliştirmeyi de ihmal etmeyin.
TAG’ın Bana göre en güzeL duran harfLeri ;
B,C,D,E,G,J,O,P,S,Y dir .. Ovalimsi harfler seçiniz TAG seçerken.
Bir de TAG’ın sonunda kullanmak şartıyla K,L,R,Z harfleri de güzeL durabilir.Çünkü uzatılabiliyor.
Örn : DOZER , DESK Güzel Taglar... (Kendiniz için kullanmayınız.)
Kesik uçlu bir kaLemle deneyin.Bu kalemler çizim kolaylığı sağlar ki zaten Maker da ucu kesik bir kaLem.Daha rahat aLışırsınız
TAG seçtiğiniz zaman Gayet basit ve sade birkaç kere deneyin.Sadece bunun için uğraşın.
Ama en önemli şey : HARFLERİ HEP TEK HAMLEDE ÇİZMEYE ÇALIŞIN.Bunu başarana kadar deneyin.
Daha fazLa detay isterseniz.
1.TAG’ınız İngilizce karakterLerden oluşsun . Yani ç,ğ,ı(küçük),ö,ş,ü harfLerini kullanmayınız.Eğer ileride çaLışmalarınızı upLoad edip yayınLayacak olursanız Linkte bu harfLer görüLmeyecektir (: Aşırı detay tabi artık bu .
2.Akılda tutulabilir bir şey olsun . Siz değil tabi başka kişiler tarafından.Bu yüzden okunuşunu da söyLeyebilirsiniz.
3.Sırf ovaLimsi harfler olsun diye anlamsız bir şey bulmayın (: Sizin için bir hatırası olan bir şeyi , isminizi kısaltılması vs. vs. gibi bir Tag bulun.